برداشتن خال از نظر زیبایی و طبی
مقاله
در مورخ ۱۳۹۶/۰۷/۱۵
عدهای قادر به تحمل خالهایی که زیباییشان را تهدید میکند نیستند و در نتیجه تصمیم به برداشتن خالهایشان میگیرند. دکتر بلیغی متخصص پوست و مو و عضو هیأت علمی دانشگاه علومپزشکی تهران در این باره میگوید: «برداشتن خال یا براساس ضرورت طبی صورت میگیرد و یا به خاطر زیبایی. یکسری خالها هستند که با تشخیص پزشک باید برداشته شوند.خالهایی که بهطور ناگهانی دچار تغییراتی مثل پیدا کردن حاشیه نامنظم، نامنظم شدن رنگ خال، پیدا کردن حاشیه غیر قرینه، خارش، التهاب، خونریزی و … شوند، بایدتحت نظر پزشک و با انجام آزمایشهای لازم در این زمینه برداشته شوند. اما در حالت عادی اگر خال دچار هیچکدام از این تغییرات نشد، برداشتنش ضرورت طبی ندارد و ما توصیه نمیکنیم، مگر اینکه خود فرد به لحاظ زیبایی ظاهری دوست داشته باشد خالش برداشته شود.»
دکتر بلیغی ادامه میدهد: «بعضی از خالها ذاتاً بدخیم هستند و اغلب به مرحله بدی که میرسند که مریض به پزشک مراجعه میکند، اگر آن خال برداشته نشود، قطعاً خطرناک است. خالهای بدخیم ویژگیهایی دارند که میتوان آنها را از سایر خالها تشخیص داد. با آزمایش تکهبرداری آسیبشناسی میتوان متوجه بدخیمی خال شد.»
بعضی از متخصصین معتقدند که برای برداشتن خال چه با ضرورت طبی و چه به خاطر زیبایی باید آزمایشهای آسیبشناسی و پاتولوژی روی خال صورت بگیرد. دکتر «امیر هوشنگ احسانی» متخصص پوست، مو و لیزر و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران میگوید خوب گوش کنید:
«از لحاظ علمی و از نظر قانون طب، هر ضایعهای که از بدن برداشته شود، حتی اگر بدانیم کاملاً خوشخیم است باید روی آن آزمایشهای آسیبشناسی صورت بگیرد. هرچند در حال حاضر برداشتن خالها به منظور زیبایی، در بیشتر موارد بدون هیچ آزمایشی صورت میگیرد و همه چیز به تشخیص پزشک از روی ظاهر خال بستگی دارد.»